یک شرکت ژاپنی در تلاش برای واقعیتبخشیدن به داستانهای علمی-تخیلی اعلام کرده تا سال 2050 یک آسانسور فضایی ساخته و آن را روانه فضا خواهد کرد.
به گزارش کلبه نجوم 2 به نقل از ایسنا، در صورت موفقیت، چنین پروژهای سفرهای فضایی را دستخوش انقلاب کرده و اقتصاد جهانی را متحول خواهد کرد.
غول ساختوساز ژاپنی به نام شرکت «اوبایاشی» (Obayashi) مدعی است آسانسور ابداعی مسافت 96 هزار کیلومتر را در فضا طی میکند. گفته میشود خودروهای رباتیکی که توسط موتورهای خطی مغناطیسی نیرودهی میشوند، انسانها و محمولهها را در این آسانسور به یک ایستگاه فضایی جدید خواهند برد و رسیدن به آنجا هفت روز طول میکشد.
شرکت ژاپنی اعلام کرده تحقق این رویاها به دلیل توسعه نانوفناوری کربن امکانپذیر است. بنا بر اعلام «یوجی ایشیکاوا»، مدیر تحقیقات و تولید شرکت اوبایاشی، استحکام کششی این نانولولههای کربنی تقریبا صد برابر کابل فولادی است.
به گفته وی، هماکنون دانشمندان قادر به ساخت چنین کابلی با طول کافی نیستند و میتوانند نانولولههای سهسانتیمتری بسازند اما تا سال 2030 تحقق چنین آرزویی ممکن است.
یک مطالعه بینالمللی در سال 2012 نتیجه گرفت ساخت چنین آسانسورهای فضایی با همکاری بینالمللی امکانپذیر است و شرکت ژاپنی نیز در این مورد موافق است.
کارشناسان بر این باورند آسانسور فضایی میتواند پایان ساخت موشکهای زمینمحوری باشد که ساخت آنها بسیار هزینهبر و خطرناک است. استفاده از شاتل فضایی برای ارسال هر کیلوگرم محموله به فضا 22 هزار دلار هزینه به دنبال دارد در حالی که با استفاده از آسانسور فضایی، این هزینه به 200 دلار کاهش مییابد.
شرکت ژاپنی هماکنون در حال مطالعه روی ساخت خودروهایی است که 30 نفر را در این آسانسور حمل میکنند.
نظرات شما عزیزان:
پاسخ: ممنون ، نظر لطفتونه
.: Weblog Themes By Pichak :.